Тръгнал дядо към града.
Понакиприл старата снага,
поразресал бялата брада,
поизпънал рамене!
Кой ли може да го спре?!
-А, бре дядо белобрад
(шепне в него глас познат)!
Що ще дириш в тоя град?
Я крадец ще те налази,
я кола ще те прегази!
Що си в село не седиш?
Старостта си да търпиш?
Дядото върти глава!
Иска! Иска си в града!
Иска си очите пълни
с разни светлини!
Парите си да харчи
за градски благини!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados