Навярно чувал си за любовта от песните
опияняваща и луда. Да тя - същата!
Но онези там ангели небесните
Не са ти казали, че ще ти подпаля къщата.
Само дяволите ще ти отговорят честно
ще ти издадат те всеки мой грях.
Ще ти кажат, че с мен няма да ти е лесно
и от радост, ще избухнат в смях.
Не са ти казали и че зла и луда съм,
но ще ти прошепнат демоните в мрака:
В тяло на жена душа на таласъм
в нощта за тебе чака.
Шептят ти дяволи от ада:
Ех, така и не порасна!
Крият се те, а аз без пощада
Бичувам ги дива и бясна.
И ще ти кажат още, че съм страшно непокорна,
Че никак аз не обичам да губя
И че докрая ще се боря, неуморно
За този, който истински любя.
Изчадията нагло пак шептят ти в мрака-
Ах, тази жена – милата, горката
как потъна с двата крака
и на Дявола продаде си душата!
© Христина Кузмич Todos los derechos reservados