Дяволката
Устните ти са със вкус на Рая,
огън във очите ти гори!
Ангел полетял натам, в безкрая!
Демон със изгарящи очи!
Сладък еликсир е любовта ти!
Сладък но отровен е, уви!
За това ли Господ те изпрати
да даряваш с болка и сълзи?
Ти си волен вятър в тишината.
Дъжд прохладен си във летен зной!
Облак плаващ горе в небесата.
Пролетен, неудържим порой!
Носиш огън някъде от Ада,
и изгаряш моята душа!
А сърцето ми по тебе страда!
Нощем търси те, и през деня!
Със отроватаа си отрови ме!
С огъня си ти ме изгори!
После със целувка възкреси ме
и във тоя свят ме отведи!
Там където Ангели танцуват,
пеят и играят до зори!
Там където Дяволи лудуват
и пируват с хорските души!
06.02.2020 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados