Той обича шума на парите.
И от него изпада в екстаз.
Той не вижда сълзите в очите
на такива... "глупци"... като вас.
Вечер с куфар в дома се прибира,
до банкноти блажено да спи.
Той от чувства съвсем не разбира...
С тях не може да прави пари.
Работете... На кредит вземете.
Всеки лев ти на него дължиш.
Да запълва в себе си бездна,
че повярвал на дявол в лъжи.
А от утре... ще плъзне мълвата
как полегнал в зелен балдахин,
сам-самичък си пръснал главата.
Опростете го... с кратко... Амин!
© Виолета Todos los derechos reservados
Поздрави от мен, с пожелание за прекрасна седмица.