11 mar 2016, 14:58

Дъга 

  Poesía
272 0 2

 

 

 

Изви се дъга многоцветна.

Като сърп пожъна небесна

сивота. Обля я със светло.

И покълна в очите ми цвете

странно - с листенце синчец,

до него - бялонежна теменуга

и жълтокантарионен листец

сред венче алено от божура ...

и завъртя се лудо хвърчило

от летящи цветя, лица и очи ...

просветнаха в нещо отминало,

украсило с прелести моите дни.

Ех, моя дъга многоцветна,

разбуни пак уморена душа ...

Но защо си така мимолетна?

Не може ли да ме жънеш докрай ...?

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно - този природен феномен винаги ни разнежва и кара да се наслаждаваме на красиви багри...!!!
    И покълна в очите ми цвете
    странно - с листенце синчец,
    до него - бялонежна теменуга
    и жълтокантарионен листец...
  • Поздрави за твоята многоцветна дъга-мимолетна...
Propuestas
: ??:??