Дъждец прикапва, сее ведрина,
разговаря със листата, сипе свежест по зелената трева.
Тихо ромоли и слива се с прозрачната роса,
донася грижата на Светлите Небесни Същества.
Къпе всичко във вода, живот донася на малките в света.
С вятъра танцува валс на Любовта,
капките препускат, пеят ода за Мира.
Небесна капка меко отразява светлина,
в нея се оглеждат полските цветя.
С мен ела, приятелко на Пролетта,
нека да избродим Царството на Вечността!
Идваш като пъстрата зора,
донасяш вдъхновение и красота.
Колко е прекрасно да се хванем за ръка,
в миг на радост, тихо да послушаме дъжда!
© Димитър Димов Todos los derechos reservados