Помогни ми, Богородице Пресвята,
и на мен помогни!
На разсъмване, в тихата стая,
да угаснат очи!
Слушай! Дъждът ми разказва.
Нахално по корниза ми чука.
Мен ми е нужно, Майко, подсказване,
правилно ли сърцето ми тупа?!
За път далечен се стягам
към щастливия ден.
Един образ светло-печален
запази и за мен!
Помогни ми сега, Богородице,
вечна надеждице моя,
някой и за мен да се моли,
пред иконата твоя...
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados