25 nov 2009, 11:01

Дълбока диря... 

  Poesía » Otra
1507 1 12

В памет на НИКИ!

 

 

Една сълза. По-тежка от обида!

В очите ù внезапно се роди...

Едва прехвърлил двайстата година,

а трябваше с света да се прости.

 

 

Едва разбрал какво е да обичаш

със порива на цялото сърце.

Едва изпитал тръпката да дишаш

с разтворени във въздуха криле.

 

 

Едно момче политна към звездите

преди да е открило рая тук.

Но споменът, усмивката, очите -

остават да блестят! И никой друг

 

 

не може да запълни празнината

от липсата на неговия глас.

Такъв човек оставя отпечатък...

Дълбока диря някъде във нас!

 

 

... Една сълза във погледа на майка,

изпращаща сина си в друг живот,

се спусна по студената мозайка.

За сбогом! За последен благослов...

 

 

 

 

Моля, не оценявайте!

© Васка Мадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??