22 nov 2011, 21:14

Дълг 

  Poesía
376 0 3

"Човекът е на дълг голям обречен"...

е казал някой, знам ли вече кой?!

Но тази мисъл от дете я помня

и някак си свещена е за мен.

 

Но що е дълг?!

Дългът за нас какво е?

Замисляме ли се за миг дори?

Забързани, заслушани в прибоя,

вървим напред с приведени глави.

 

И някак си привиква с туй човекът,

забравил за дъпга си той.

Не се замисля и не пита:

защо е тук и кой е той?

 

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??