Дърво - като човек,
застанало само край пътя,
замислено и уморено
от лудориите на вятъра...
Дърво - като изгонено дете
уплашено трепери край пътя.
С корона, натежала от звезди,
самотно в дрезгавия час,
то никого не чака...
© Юлия Шопова Todos los derechos reservados