ДЪЩЕРЯ
Нуждата ни събра двете -
ти без майка и баща,
мило, нежно, клето дете,
аз без дом съм и сама.
Ти за мен си дъщеричка,
аз за тебе - майчица,
като мен ранена птичка
от жестоката съдба.
Двете ний ще си живеем,
та живот да победи -
във души добро да влеем
срещу всякакви беди.
Бъди жива, бъди здрава,
моя мила дъщеря!
Аз за тебе ще направя
всичко нужно на света.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados