***
Децата ми –
две капчици роса,
поверило ми небето.
Ще мога ли да ги опазя аз –
тревата преходна и крехка?
От мен изтичат и попиват във земята –
това не са ли моите сълзи?
А от тях – тревички –
отново преходни и крехки...
Боже, колко ги обичам!
© Христина Златева Todos los derechos reservados