Щъкам си в нова квартира под наем;
чудя се кой ли преди я е имал?
Още е хаос (като мен) – разпиляна,
но пък на някои така им отива!
Ще отворя широко прозореца в хола,
ще сляза да видя как е в мазето,
ще махна на някой съсед полугола,
когато забравя да дръпна пердето.
Може и куче дори да си взема -
ще го разхождам от време на време.
... По-добре не (много място заема),
а в новия дом то е само за мене!
Ще си имам и фикус! Или пък орхидеи?
(Да отглеждам цветя ми е стара мечта).
На балкона – въженце със нови идеи,
изпрани в пералня със морска вода.
Колко набързо света подредих си!
(Само в главата си) – нищо не коства.
Настаних се удобно и за Тебе си мисля.
Знам, че Те има. Ела ми на гости.
© Елица Todos los derechos reservados