Аз съм есен, ти си лято,
два докоснати сезона.
Няма начин да се слеем,
нарушаваме закона.
Ти сияеш, аз съм тъжен
и в косите крия злато.
Днес навярно ще изпратя
своето последно ято.
Ти си млада! Не тъгувай!
Рано ти е да си есен!
Любовта ти ще се случи
в друга, неизпята песен.
© Георги Стоянов Todos los derechos reservados