Със майчиното мляко,
от бащината кръв,
един живот се ражда
с неземна даже стръв.
И тоз живот пораства-
изгражда се човек.
И да е здрав- се моли,
и да е жив...до век.
От пътищата- много,
един ще избере.
И тайните житейски
на път да разбере.
Че всяко нещо става
за зло и за добро.
Че чест не се купува
със злато и сребро.
И че от лоша дума
остава и кертик.
Загуби ли духът си,
остава си скептик.
А с вдигната главица
да жъне всеки цвят
така, че да напусне
достойно този свят.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados