ЕДИН ОТ МНОГОТО ПОЕТИ
... понякога в писателската ниша душата си отключвам за света
и кротко сядам стихове да пиша – и с много обич да ви ги чета,
по-леки и от птиците във полет, не знам дали до вас достигат те? –
единствено за слънчице се молех във тях със чиста обич на дете,
населвах ги с най-светлите надежди,
понякога и с глупави мечти,
разгръщах кукувичите им прежди и се надявах Бог да ми прости,
проблемите, кахърите ви бели не знам във тях успях ли да реша? –
дали нахълтвах в Райските предели? – на всяка непрочетена душа,
покланях се на думичката проста, преди да я запиша с благ молив.
Живях – щастлив, че Господ ме докосна! –
да ви обичам, докато съм жив.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
да ви обичам, докато съм жив.
Ти няма как да живееш иначе, Валюше.