Като единоравни на апостолите на славянските страни
Истина азбучна в писмо и слово прогласихте
Радост Богомъдра в сърцата просветихте
Историята ще помни вас навеки
Ликът ви светозарен от икони ще сияе
Извор на Богопознание, свещена Двоице
Милостив е Бог та вси славяни да ни утвърди
Единство в Христова мир да ни сплоти
Та Книгите Божествени в светлината
Отключени врати към целий свят да бъдат
Душите ни с любов към Писмената сте изпълнили
И верни ще останем, преклонени, благодарни към делото ви свято
Искрено се молим Бог България да укрепи!
автор: Жана Лайт
© Jana Light Todos los derechos reservados