Единствен мой, опора моя,
мое слънце, моя сянка!
Ухание, въздишка моя,
на живота ти ще бъда господарка!
Единствен мой, надежда,
птича песен - дяволски омайна.
Звезда си ти - и близка, и далечна,
моя радост - сладка и потайна!
Мой мускус, загадка моя,
плод от райските градини.
Нежен стон и сила моя,
бъди до мене винаги, любими!
Единствен мой, и дявол, и владетел,
с очи от сладък кехлибар...
Потъвам в тях, и Бог ми е свидетел,
че ти си моят господар!
© Антониа Димитрова Todos los derechos reservados