20 may 2015, 8:48  

Една червена роза 

  Poesía » Otra
541 0 9

Посегнах да откъсна

една красива роза.

Родила се е късна

във делничната проза.

 

Стеблото със бодилче

прободе ме в ръката

И сякаш крокодилче

ме ръфна във реката.

 

И капка кръв червена

във шепата остана.

Над тръпната ми вена

петно червено стана.

 

И мъничко ме стресна,

но туй не е угроза.

Във шепата ми блесна

една червена роза!

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??