16 sept 2015, 19:23

Една добра старица 

  Poesía » Civil
869 1 9

Една добра старица
================

На крайчеца на градския пазар,
до кофите с боклук, на ланшен вестник,
една старица ниже благ товар
от лапад, магданоз и пресен чесън.


Набра го още в петльови зори
и с обич подреди го във бохчата.
А после тръгна пеш, че без пари
се храни май единствено душата.

 

Търговците на вносен зарзават
изгледаха натрапницата важно.
И тя се сви, пред този лъскав свят,
с невзрачната си стока на паважа.

 

Вървило от нозе се извървя,
до нея спря едно бездомно куче.
Зеленият животец посивя.
Не го погледна никой. И не купи.

 

По мръкнало закрета пак пешком
и само песът махна със опашка.
Една старица, в тъжния си дом,
похапна хляб и лук по сиромашки.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??