Една минута стига
да те усетя,
да те усмихна,
да те сговоря
и да притихна.
Да чувам в сърцето
как отекват
словата ти,
като вълна от морето
как се носи
душата ми,
а с нея как мога,
как мога да пея,
ако в нея се вслушаш
ще чуеш твоята песен.
Един поглед ми стига
да разбера,
да помисля,
дали си ти,
дали си лъч.
Това казват
две чисти очи.
© Георги Бъчваров Todos los derechos reservados