„Какво е времето вътре в мен...”
А времето е в мен... преобладаващо
и колебливо като стойка на куц крак.
За мен проблемът на горките давещи
не е тъй личен, а е ярък знак,
че бурното море не е до глезен
и може да е вир едничка капка.
Вън слънцето безпоздравно залезе,
нахлупило от облак сива шапка,
забравило за такт и за обноски,
за факта, че дори ми (б)е приятел...
Гръм!
Вятърът – невидим син магьосник,
останал ми най-верен почитател –
разроши бурята и дръпна щори –
да блеснат под клепачите звездите.
Засмя се кръглоликата отгоре
и с обич по небето ги разсипа...
Какво е времето ли в мен? – Двояко!
И мартенско. И зодия Близнаци.
Безумно. Хаотично. И спектакъл.
Със вход свободен.
Само за смелчаци.
© Мая Попова Todos los derechos reservados