27 mar 2014, 17:51

Една сутрин 

  Poesía » De humor
355 0 0

В снощния сън за риба отивам,

дърветата свирят "Вилхелм Тел",

бъркам във джоба, червей намирам,

а във сервиза поправят козел.

 

Речната дига ремонт е видяла,

на нея се мъдри стъкло със перваз,

над мене прелита жабичка бяла...
"Всичко нормално е", казвам си аз.

 

На реката ме чака каса със бира

и столче със три криви крака,

отсреща шумна сватба се вдига

във десет часа сутринта.

 

На другия бряг хорото се вие,

мисля как е възможно това?
Вместо хоро

              "Вилхелм Тел" да се свири,

а младоженец да носи рога.

 Тогава си тръгвам и виждам казарма,

в ръката си чувам телефон да звъни.
Съзнавам това е мойта аларма...
"Пак закъснях за служба, нали?" :)

 



© Георги Бъчваров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??