Ухото различава тона
кой е по-висок и кой-нисък
но трудно е да различи си диез от до
защото то е все едно, но в друга гама!
Окото различава тона
кой е бял и кой по-бял
а сивото, нали и то е бяло
но смесено със черно, за нюанс!
А сърцето?
То се лута!
Трудно все разбира
кое е верно и кое е лицемерно
кое е исренно и кое не е!
За това
с до, ре, ми,
с диези и бемоли, с нехармоничните неволи
с тях дори да сбъркаш,
или да се сгреши
поне
не боли!
© Румяна Друмева Todos los derechos reservados