Една си ти, една и други няма,
една запълваш целия ми свят,
любов и грях в очите ти са сбрани,
на страст и смях искриците блестят.
Погледнах те и ме прониза огън,
и лед смрази ме в следващия миг,
изгарям и замръзвам в твоя поглед,
и давят ме бушуващи вълни.
Светът започва и завършва с тебе,
макар и силен, страшен и голям,
замира пред зениците ти светли
и моли се за малко място в тях.
Едната ти в душата ми запалваш
за тихи нежности копнение,
за луди страсти блян,
какво от туй, че има много други,
едната ти, когато си до мен.
© Пламен Todos los derechos reservados
едната ти, когато си до мен."
Влюбени очи на поет.Много нежно и красиво.