Едничка дума
Едничка дума трябва на човека
криле да му поникнат и да полети.
В живота да намери вярната пътека
и да постигне смелите мечти.
Едничка дума на приятел верен,
да ти помогне винаги готов.
Дори живота да е тежък, черен -
кураж да дава с искрена любов.
Зарежда те таз дума, стимулира,
обнадеждава те в начален старт.
Политаш тъй, че чак дъхът ти спира,
към новия мечтан, прекрасен свят.
Но има друга дума, с острие което
душата наранява дълбоко и без жал.
И как боли. И как кърви сърцето,
пронизано от острия кинжал!
Това е дума, пълна със отрова,
със завист, злоба и със клевета.
Това е дума на всичко готова
да те оплюе и смачка в калта.
Не се поддавай на такива думи!
Ти по-далеч от злобари стой!
Не вярвай на ласкателства и глуми,
не вярвай на лъжливия покой!
Повярвай в себе си и в истината свята!
Повярвай в силата на любовта!
В една едничка дума на земята
повярвай, щом казана е от приятел тя.
© Мария Събева Todos los derechos reservados