Едно те моля, дядо Боже, Ти всичко чуваш, знам
и казва баба – всичко можеш, дори света голям
Си сътворил – поля, горички, човека – най-подир.
Едно те моля само – всички да имат дом и мир.
Не искам дарове, елхата да си расте вовек
и на трапезата богата поканил бих човек,
клошар зоват го, ей отсреща завит е в стар чувал,
Ти чуй молбата ми гореща! От три дни не е ял.
И дядо Мраз да не ми носи кола и въртолет,
дечицата без майки, боси, да гушне най-напред.
А аз ще слушам. Татко, мама. Ще стана първолак...
Това е, Боже, друго няма. Знай, ще ти пиша пак.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados