Ежко Бешко
Намерих таралеж
в копривата отвън.
Как да кръстя
аз тоз бодил!?
Боцка и се сърди,
няма и уста,
за да го нахраня
с моя морков,
останал от заранта.
Забодох на бодлите
и ябълка една.
Но къде е таз уста?
Бешко ще го кръстя
аз в таз творба!
© Мина Конарова Todos los derechos reservados