ЕКO ЛОГИЯ
Пресушиха блатата,
каптираха водата -
превърнаха я в помия,
вонящ боклук и мръсотия...
Построиха и комини,
издълбаха всички мини,
вред ръждясват тенекета,
а земята е с лекета…
По реките наши днес
плуват нафта, дзифт и грес,
а в небето, вместо пойни птички,
летят найлонови торбички…
Така духовната ни дивотия
се превърна в мръсотия,
злодействата човешки –
в индустриални грешки,
а човешкият ни урсузлук –
вред превръща се в боклук…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados