Екзистенциален студ
В големия град са хората студени?
Ха!
Те навсякъде са си такива.
Пребродиш град, пребродиш два
и сърцето ти започва да изстива.
И неусетно просяците подминаваш с досада.
А на кучетата за награда даваш месо.
Защо?
Къде живеем?
В какъв насмешлив век?
Щом куче да си по-добре е,
отколкото да си човек!
© Галифрей Михайлов Todos los derechos reservados