ЕЛА ЛЮБОВ!
Ела, любов, не гледай, че съм стара!
Сърцето виж - то младо е, нали?
И ти не си ли малко закъсняла?
Но с теб ще са спокойни идни дни.
Не гледай, че косите ми са бели.
Виждам те, и ти си побеляла.
Не казвай, че са смешни мойте цели.
Чакам те отколе, песни пяла.
Нали с бастунче си и ти като мен?
Снагата ти все по-тежка става.
Самота мори те всеки божи ден,
а знаеш, че и краят наближава.
Ела, любов, ти мъдра, благородна!
От тебе не искам игри лудешки.
Прегръдка топла, нежна и спокойна,
думи мили, простички, човешки.
Глава да сложа аз на крехко рамо.
Със влюбени очи да те погледна.
Ти тихичко да ми прошепнеш само:
"Обичам те! Моя ненагледна!"
Ела, любав, не оставяй ме сама!
В дни тревожни много си ми нужна.
Душа сродна ти ми изпрати сега.
До сетен час да сме задружни.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados
Та Таня Иванова
на Мина Конарова
На Елена Гоцева
Сърдечно благодаря за топлите коментари и чудесни пожелания.