Ела с последния трамвай - Надежда...
Ела с последния трамвай – Надежда,
дори не приближавай до такси,
че много лъжат!... Всеки те подвежда,
отвори ли се дума за пари...
А във трамвая гратис се пътува,
стотинки ако нямаш за билет,
и всеки стария транспорт го псува,
но гледа да се качи по-напред!...
И контрольорите – човечни даже
ще се случат!... Да те разберат...
Накрая може и да се окаже,
че заедно мечтите ви гнездят!...
Ела с трамвая!... Може би си струва...
Макар и пренаселен от тълпи,
не всеки знае закъде пътува!...
Но ти на спирката „Любов” слезни...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados