Еликсир
Чудно питие
за душата ще направя...
Ще събера
капчици от чувства:
капка нежност,
капка топлина...
Ще добавя
капчица безумство,
капка вярност,
също – доброта...
Ще размеся
пролетните цветове,
капка и от Слънцето
ще капна!
Да, и светлината
аз не ще забравя!
Съмнителните сенки –
далече ще разпръсна,
а пурпура
на утринна зора
към питието
ще поставя...
И всичко туй –
в кристалния бокал –
на екс ще го изпия...
Душата ми – да се опие...
© Пенка Обновенска Todos los derechos reservados