Емигранти
Две чайки далеч от морето
намерили дом и простор...
И в полета свой, там в небето,
щастливи изглеждат... без спор.
Загледана в техния полет,
заслушана в техния глас,
се питам дали е случайно,
че много приличат на нас...?
Дали във съня им морето
нашепва им с техния глас...?
Дали щом е тъжно сърцето,
утеха намират при нас...?
Дали са напълно щастливи,
щом в полет свободен кръжат,
но не над морето красиво,
а над планински пейзаж...?
Защо ли сами са избрали
животът в различния свят...?
И техните рожби кога ли
ще стигнат до морския бряг...?
© Ваня Todos los derechos reservados
животът в различния свят...?...." Като че ли всички знаем защо.За съжаление. Поздравления за стиха.Тази тема е много болезнена за мен.