***
Със Светлина денят ни поздравява,
че празник се посреща най-Велик!
В бракосъчетание с енергия дарява,
чрез изгрева на Слънцето в този миг!
Днес Еньовден е, празник на Земята.
Часът на равноденствието - порив жив!
Напътствия ни дава - хляба за душата,
и носи щастие и здраве в полет див.
Вода за берекет и здраве ни нарича,
с танц по изгрев - самодивски лековит.
Обреден хляб – погача да разчупим,
в сключено хоро за миг да помълчим.
През еньовски венец днес да преминем,
за здравето на всички братя и сестри!
И билки ароматни с песен да извием,
за да пребъдем заедно в утрешните дни!
© Валентина Недялкова Todos los derechos reservados