Разведрени, в утрин ранна,
свежа и благоуханна,
със усмивки на лицата
тръгват с кошнички децата.
Слънчо неизгрял е още
и в дола несветнал нощ е,
но за Билебер е време!
Билки росни да береме,
че са днес най-лековити.
Сили чудодейни скрити
са в цветчетата омайни.
Те целебните си тайни
с радост ще ни подарят.
Билки днеска се берат,
билки, за да бъдем здрави.
По горички и морави
тръгвайте развеселени.
Днес, дечица, Еньовден е!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados