Е П И Г Р А М И
Какъв човек съм не зная, но обичам често да се ровя.
Ей тъй за щяло и не щяло. Не, че тъй го искам, но от вътре нещо ме притиска.
- Виж го, прочети го, сам разбери го.
Неволя що да се прави. И ха да посегна, спря ме друг глас.
- Не пипай словореда! Ще срежеш клона, на що стоиш.
А сега де! Що да сторя? Кой глас да притворя.
Стискам очи и посочвам с пръст и... започвам отново да се ровя. Човешка орисия - всеки търси истината, но по добре не търси я,че тя е дяволска направия!
***
Моделът ни
за демокрация
е май - разтурация.
Затуй се хвалим
и се чудим какво
към нея още да прибавим.
Що? Та нали с нещо
пред света
трябва да се похвалим.
* * *
Всеки депутат
е ербап!
На житейската сцена,
че е с роля неоценена.
***
Народът все търси
сред държавните
люде - поне един мъж.
Но уви!
Всички
евнуси са се родили
наведнъж!
* * *
Депутатите
са май
канибали
щом на закуска
народа си
са изяли!
***
Нравът човешки
от бог му е
предоставен!
Та нали той
от кал е направен.
Не се чудете,
когато кал -
правите и на другите!!!
* * *
Аферим на кмета,
че шадраванче
пак направи,
но дупките по шосета
отново догодина изостави!
***
Държавата ни
цъфти и прецъфтява.
С магистрали,
животът ни подобрява
***
Има човек, има проблем!
Казал го е Сталин!
Що се чудим тогава?
Та въпроса е решен!
Няма народ - има електорат,
за пари,
на всичко решен.
* * *
Днеска бият,
а утре за 5 лева,
ще те убият!
Радвайте се, люде,
че живот ти е евтин.
Със скъпотия при тая немотия
живот
се не живее.
***
Болката е утрепия,
но тя превръща се
в хубавия
затуй на чужд гръб
постави я!
***.
На депутата не му пука,
че е сгазил лука.
Защото не е избран
от народа,
а с пари от електонарода.
***
© Георги Георгиев Todos los derechos reservados