26 ene 2013, 11:27

Eпиграми № 9 

  Poesía » Otra
446 0 0

Eпиграми № 9

1-     Основна истина
  Кокошката, докато носи,

 не я смущават със въпроси.


2-     Тактикът


 Закле се във вярност

 на своята класа,

 докато набързо му

 питката втаса!


3-    Учудване


 Нима от ядене на селски боб,

 парвенюто става сноб!


4-   Куче стана вместо  Лъв


 Той беше упорит

 и ненаситно жаден,

 натискаше  се

все да бъде пръв...

 Душата си

 за сребърник продаде,

 и стана куче,

 вместо  Лъв!


5-   От болната на здравата глава


  В нея е порока!

 Тя е - синеока.

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??