24 oct 2010, 18:49  

Епизод 

  Poesía » De amor
822 0 9

 

 

          Жените се къпеха, сякаш пиали,

          гроздове  мрамор - гърдите  им  бяха,

          водата се стичаше в светли  кристали,

          целуваха влюбени пръсти  телата.

          Течеше  животът  през нежна омара,

          един епизод  на мистична поема,

          водата избухваше като пожари,

          а морският дявол неистово стенеше.

          Лъчите  потъваха долу в подмолите,

          събуди  се  бризът,  за малко  утихнал,

          далече въздъхна  кокетна топола...

          а аз онемях,  нагазил във рифове.

 

                                               Илия  Вълчев

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??