И всяка нощ една весталка
(от где се взе и аз не знам)
сънувам в еротична свалка,
тъй както Бог я е създал.
Тревите шибат ни в лицето
навлезли във папур и щир.
Дългът втвърдява ме и ето
потъвам в блаженство и мир.
Тя пулса тъй ми учестява,
кръвта прелива в буен плам
и... полусънен осъзнавам,
че ще пера бельото сам.
И днес, навлезна ли в полето
до кръст в тревите дългокоси
у мен надига се кубето
и дълго, дълго тъй го нося.
А прeблажени са онези
весталки с мен в папура влезли!
© Иван Христов Todos los derechos reservados
пак заставаш пред мойте очи!
Ти, сърфирайки, тук намини
да почувстваш кубето ми златно.
Поздрав!