Люлякови облаци гугучат
и мъгла се влачи по корем,
върхове мустаци бели сучат,
а елен събира си харем.
В дол след дол ревът му се повтаря,
а кълвачът ранобуден чука,
зарево на изток се разгаря,
есента e закъсняла, но е тука.
© Тет Todos los derechos reservados
в полите пъстри
слънчеви лъчи събира,сладък плод,
но е тъжна песента
със хладни пръсти
вятърът събужда с тих акорд живот.