9 sept 2011, 15:55

Есен 

  Poesía
468 0 3

ЕСЕН

 

Небето е забулено от облаци дъждовни,

а време му е - нали настъпва златна есен.

Забързани, в полето стопаните грижовни

прибират на своя труд нелек плода чудесен.

 

Дърветата се обличат във пъстрите си дрешки.

Скоро с меден глас и школският звънец ще зазвъни.

Ще сложи край на детските игри лудешки,

училището като кошер весело ще зажужи.

 

По дворове, край блокове и край стобори -

и тук, и там димят огньове до късни мрачини.

Нека, кой както го разбира, така да си говори,

но всеки с грижа, с радост си приготвя зимнини.

 

И сутрините вече са навъсени и стават хладни,

и вятърът от север ни донася полъха студен.

За топлина небесна толкова сме  жадни!

Ще молим слънцето със нас да бъде още ден.

 

Защото слънцето наесен ни е много мило

и нежно гали ни със кротката си топлина!

Жадуваме за тази топлина, макар унило,

когато и в живота ни настъпи есента.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??