24 nov 2017, 18:21  

Есен в бащината къща 

  Poesía » Del paisaje, Civil
506 0 2

 

"Да се завърнеш в бащината къща"*,

Когато есента носталгични песни пее.

На вратата старец те прегръща,

А вятърът по своему си вее.

 

Дъждовни капки се стичат по стъклото,

Тъй както сълзите на майка в окото.

Всичко по-тъжно е от всякога,

А като си спомня колко весело бе някога…
_______________________________________
* – Д. Дебелянов

© Donika Jelkova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??