Душата на заспало цвете
в есенни обятия през Октомври пада.
И нежно скрива се в пръстта,
под завивка шарена от листопада.
Ягодово сладко скрито в шкафа,
с нежен лепкав аромат,
пролетния спомен пак довява,
нежен като майски цвят.
Пеперудите отлитат надалече,
с птиците ще се завърнат те.
Хвърчило само в простора се рее,
далече от ръката на дете.
© Миглена Ангелова Todos los derechos reservados