Улица, осеяна с листа,
вървят минувачи.
Свири уличен музикант,
акордеонът плаче.
Музиката натъжава
както есента.
Листа бавно капят
в такт с песента.
Рано слънцето залязва,
нещо си отива.
Акордеонът свири
песен тъжна и красива.
Свири, музиканте,
нещо си отива.
След златокоса есен
идва мрак и зима.
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados