Какво обилно слънцепреливане,
без ни една убодена вена.
И прислушанията - небивали,
в кратко есенно изявление.
Аз, с висшегласие тихом пропускам
листопадно-безпощадния вот -
посред толкова спазми и трусове
на есенно-зимното ми дърво.
Опаковам стаено живота си
в отпратка - "За Там, до поискване",
с инерция земна вперен в джакпота, -
в заклета поза на авантюрист.
В резюме - "Есен" - е всичко изписал
с краснописа ѝ - глава по глава,
Бог.
Вчитай се само и вярно смисляй ...
Господи, Боже, какво е това?
Всевишни грешнико, най-сетне покай се,
спусни ни, те моля, от себе си крайчец.
Господи, Боже, скова ми словата.
Но щом Теб те има,
какво от това?
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados