Обичам слънчевите клади
и тръгвам още от зори.
Край мене цветни листопади
ми шепнат думички добри.
Събирам ги и ги записвам –
на мой език и в моя стил.
Едничкото, което искам,
е да ги подредя във стих.
Това е мимолетна радост,
но дава цвят на всеки ден;
налива ми в сърцето младост,
макар че есен е край мен.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados
Благословени пролетни дни!