Напиши ми с надежда една
само думичка кратка, която
ще ухае на свежа трева,
с аромат на цветя. И на лято.
Следва тихо безкрай любовта
или своята... вехта тетрадка -
за изписани много писма -
все едно е дали са с... подател.
С тази дума, навярно добра,
ще ми кажеш, че всичко ще бъде
път и обич. Докрай. Светлина.
Или цветни и сбъднати мигове.
(Или само и мен да... излъжеш.)
Напиши ми я. Ето сега...
Няма време, животът е... лудост.
Имам само едничка мечта -
да те срещна - безумно влюбен.
Напиши ми я. Точно така...
И след нея красива дъга, знам,
след дъжд от звезди ще остане.
Следа?! Обещавам да бъда... добра -
тази думичка свята да пазя.
© Нели Todos los derechos reservados