13 may 2014, 21:10

Еволюция 

  Poesía » Civil
379 1 1

Защо раняваме без нужда...
защо убиваме за кеф -
в животните това е чуждо,
 по-висши ли сме или не...

Кое във нас е всъщност звяра,
човешкото мутира ли...
и Дарвин как не забеляза -
маймуните са по-добри...

Как еволюира в нас душата,
останала без Любовта,
загубва ли се светлината,
когато стене мисълта...

Навярно само Господ знае
какво е закодирал там,
където в нас е скътан Рая
и Ад – от страсти, грях и плам.

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Изгубила любовта, душата деградира, а не еволюира Поздрави!
Propuestas
: ??:??