Напиеш ли се с вино ще държи
най-много ден и пак ще изтрезнееш.
От градусите винаги боли,
недей да пиеш, ако не умееш!
Опий се от любов и ще гори
до три години според Бегбеде.
Тя любовта създава и руши,
до кръв боли разбитото сърце.
Със стихове напий се по-добре,
че тяхната магия не угасва.
Поезията няма да умре,
обикнеш ли я истинска и страстна.
Опиеш ли се с нежната й сила,
тя всеки ден е глътка топлина.
И цял живот така ще те напива
с примамливите устни на жена.
/Бел.ред.: "Любовта трае три години" - съвременен роман от френския писател Фредерик Бегбеде/
© Зорница Петровска Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: